Boven – Header
Boven – Header

Bravis ziekenhuis start dialyse op huisartsenlocatie

Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal opent samen met farmaceutisch bedrijf Baxter een thuisdialyselocatie in het Margaretha Medisch Centrum in Huijbergen. Achterliggende gedachte van dit initiatief is om patiënten de keuze te geven voor de zorg en therapie die het beste bij hun past.

De thuisdialyselocatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Bravis ziekenhuis, Baxter en de in het centrum gevestigde huisartsenpraktijk Huijbergen. Dialysepatiënten die niet in het Bravis dialysecentrum hoeven te dialyseren maar dit nog niet thuis kunnen doen, kunnen op deze manier de behandeling in een comfortabele en huiselijke omgeving bij de huisarts doen.
Voor de patiënt biedt het een extra mogelijkheid tot een flexibelere en actievere behandeling met meer autonomie. Het doel is om de patiënt meer keus te bieden in de dialysezorg die bij hem of haar past.

Fotobijschrift: Ter gelegenheid van de opening van de thuisdialyselocatie werd geen lint doorgeknipt, maar de initiatiefnemers met elkaar verbonden. Vlnr: huisarts Rob Luijben (huisartsenpraktijk Huijbergen), internist-nefroloog Harmen Krepel (Bravis ziekenhuis) en Filip Luypaert, business unit director renal care Benelux (Baxter).

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...