Boven – Header
Boven – Header

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar mindfulness bij kanker

Het Ingeborg Douwes Centrum, een initiatief van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, voert in samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness en het Helen Dowling Instituut in Bilthoven een onderzoek uit naar mindfulness bij kanker. Op 7 september start – als onderdeel van het onderzoek – de laatste groep deelnemers bij het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam. Hiervoor worden nog deelnemers gezocht. Aanmelden kan via www.bemind.info en deelname is kosteloos.

Uit onderzoek blijkt dat mindfulnesstraining behulpzaam kan zijn bij de behandeling van psychische klachten bij kanker. Het blijkt bij mensen met kanker onder andere de klachten van angst en depressie te verminderen en de kwaliteit van leven te kunnen verbeteren.

Op dit moment zijn bijna 200 deelnemers verzameld van de benodigde 245. We zoeken dus nog deelnemers. Indien u kanker heeft (gehad) en nog geen ervaring heeft met mindfulness, kunt u zich aanmelden via www.bemind.info. U wordt ingeloot in één van de drie onderstaande groepen:

  • Groep 1 krijgt thuis online individuele mindfulness therapie
  • Groep 2 krijgt in groepsverband mindfulness therapie op locatie bij de patiënt in de buurt
  • Groep 3 komt op een wachtlijst te staan van 3 maanden en stroomt vervolgens in bij groep 1 of 2

U krijgt dus hoe dan ook een training aangeboden.

Het effect van mindfulness op angst- en depressieklachten en kwaliteit van leven wordt gemeten aan de hand van vragenlijsten voorafgaand, tijdens en na afloop van de behandeling. Daarnaast vinden korte telefonische interviews plaats.

Het onderzoek BeMind wordt afgerond in september 2017 en wordt gefinancierd door Pink Ribbon.

Meer informatie over aanmelden en deelname is terug te vinden op www.bemind.info.

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...