Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Denk mee over zorg en ICT

Het Informatieberaad Zorg werkt aan een duurzaam informatiestelsel voor de zorg. Bestuurders uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport werken in het Informatieberaad onder andere aan standaarden voor de uitwisseling van patiëntgegevens en aan het eenduidig en gestandaardiseerd uitwisselen van deze gegevens. Het Informatieberaad vraagt ICT-leveranciers, zorgprofessionals, IT-specialisten, patiënten en alle anderen die affiniteit hebben met zorg en ICT om hierbij mee te denken.

 

Op dit moment zijn vier open consultaties gestart. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om input te leveren voor de open consultaties over de Nederlandse Labcodetest, MedMij als bouwsteen in de basisinfrastructuur zorg, de aanpak implementatie beelduitwisseling IHE en over de standaard WGCA2. Hieronder treft u de deadlines van deze consultaties aan, met per consultatie een link naar de aanvullende informatie over de desbetreffende consultatie en hoe u uw input kunt aanleveren.

 • Standaard WGCA2
  Betreft een voorstel tot opname van de internationale standaard WGCA 2 voor digitale toegankelijkheid in de basisinfrastructuur.
  De open consultatie loopt t/m 12 oktober 2018.
 • Aanpak implementatie beelduitwisseling IHE
  Betreft een voorstel voor implementatie van een standaard voor beelduitwisseling.
  De open consultatie loopt t/m 18 oktober 2018.
 • Nederlandse Labcodeset
  Betreft een voorstel om te komen tot Eenheid van Taal in Labaratoriuminformatie met gebruikmaking van de Nederlandse Labcodeset.
  De open consultatie loopt t/m 18 oktober 2018.
 • MedMij als bouwsteen in basisinfrastructuur zorg
  Met deze open consultatie wil het Programma MedMij inzicht verkrijgen of de opname van het MedMij Afsprakenstelsel in de basisinfrastructuur breed gedragen wordt. Ook wil men inzicht verkrijgen in eventuele aandachtspunten bij de implementatie van persoonlijke gezondheidsomgevingen en bij de doorontwikkeling daarvan.
  De open consultatie loopt t/m 22 oktober 2018.

 

De manier waarop wij omgaan met ziekte en gezondheid is in beweging: van de behandelkamer naar de huiskamer en van het ziekenhuis naar de smartphone. Dankzij de technologische ontwikkelingen kunnen mensen langer thuis blijven wonen, hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis, en kunnen vaak beter geholpen worden. Uw input voor de openbare consultaties van het Informatieberaad draagt bij aan de manier waarop gebruik wordt gemaakt van technologische vernieuwingen in de zorg.

Bron: Rijksoverheid

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...