Boven – Header
Boven – Header

Digitaal magazine symposium Elektromagnetisch Velden (EMV)

Van het symposium Elektromagnetische Velden (EMV) en Gezondheid is nu een digitaal magazine verschenen. Behalve samenvattingen van de verschillende onderdelen vertellen sessievoorzitters en publiek op video hoe zij denken over het Programma Elektromagnetische Velden (EMV) en Gezondheid en hoe zie de toekomst van het onderzoek naar EMV zien. 

Het digitale magazine geeft een uitgebreide impressie van het symposium dat op 26 mei 2015 in De Munt in Utrecht werd gehouden.

Overzicht van het onderzoek
Het symposium gaf een overzicht van het door ZonMw gefinancierde EMV-onderzoek. In vier sessies kwamen verschillende onderzoeksvelden van EMV aan bod: biologisch, technologisch, sociologisch en epidemiologisch onderzoek. Buitenlandse gastsprekers belichtten het internationale onderzoek en de samenwerking met Nederland. Keynote speaker prof. Elisabeth Cardis blikte terug en vooruit op de ontwikkelingen in het EMV onderzoeksgebied.

Onverminderde aandacht
Het symposium werd afgesloten met een levendige paneldiscussie. Uit de discussie bleek dat na 10 à 20 jaar EMV onderzoek er zelfs voor wetenschappers onduidelijkheid bestaat over de effecten van blootstelling aan EMV. Gezien de snelle ontwikkeling van EMV technologieën is het actueel houden van kennis van belang en verdient onderzoek hiernaar onverminderd de aandacht.

Meer informatie

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...