Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Workshop “Besmettingspreventie; ontwerp, beheer en onderhoud van risicovolle afdelingen en ruimtes in de gezondheidszorg”

De frequentie en gevolgen van ziekenhuisbesmettingen blijken in de praktijk veel groter dan veelal wordt aangenomen. Behalve dat infecties door ziekenhuisbesmettingen vervelend en risicovol zijn voor onder meer de patiënt, werken ze ook kostenverhogend door bijvoorbeeld extra ligdagen, heroperaties en extra medicatie. Zorginstellingen kennen aan besmettingspreventiepreventie uiteraard een hoge prioriteit toe. Toch bestaat er op dit terrein nog de nodige onbekendheid. FMT Academy organiseert daarom in samenwerking met een groot aantal deskundigen op 28 juni een workshop met als thema “Besmettingspreventie; ontwerp, beheer en onderhoud van risicovolle afdelingen en ruimtes in de gezondheidszorg”.

Onlangs is het boek “Besmettingspreventie in de gezondheidszorg” van Hugo Huiskamp verschenen. In dit boek valt te lezen op welke wijze aan de wettelijke zorgplicht wordt voldaan op het gebied van besmettingspreventie. Dit boek zou wel eens een standaardwerk voor zorginstellingen kunnen worden voor hun activiteiten op in relatie tot besmettings- en infectiepreventie. De inhoud van dit boek vormt de basis voor de onderwerpen die tijdens de workshop worden besproken. Alle deelnemers van de workshop ontvangen het boek gratis (winkelwaarde € 89,-)

In de workshop “Besmettingspreventie; ontwerp, beheer en onderhoud  van risicovolle afdelingen en ruimtes in de gezondheidszorg” kunt u kennismaken met de integrale benadering van preventie; van ontwerp tot en met het gebruik van alle risicovolle afdelingen en ruimtes. Tijdens de workshop wordt door diverse deskundigen van zorginstellingen, kennisorganisatie en  bedrijven uitgebreid ingegaan op de invloed van de in het boek geschetste methodiek op ontwerp, realisatie, oplevering, beheer en onderhoud van alle steriele of semi-steriele ruimten zoals operatieafdelingen, recovery, IC, isolatiekamers, CSA’s, speciale laboratoria’s enz. optimale besmettingspreventie.

Programma
Het thema zal vanuit verschillende invalshoeken worden belicht door deskundigen op het gebied  (uit het veld) van management, microbiologie, ontwerp, beheer en validatie.
Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur d De definitieve invulling van het programma leest u binnenkort op deze website.

Doelgroep
Ontwerpers, ondernemers, gebruikers, beheerders, toezichthouders en management verantwoordelijke van risicovolle afdelingen en ruimtes.

Datum en Plaats
28 juni 2018 , Technische Universiteit Eindhoven, in de theaterzaal van “De Zwarte Doos’. Adres: Den Dolech 2, 5612 AZ in Eindhoven. Bij de locatie is voldoende parkeergelegenheid. De locatie is op loopafstand van het NS Station Eindhoven Centraal.

Deelname kosten
Deelname aan de workshop kost € 325, -incl. BTW. Bij deelname ontvangt u het boek “Besmettingspreventie in de Zorg”. Na aanmelding via info@fmtgezondheidszorg.nl ontvangt u een factuur.

Over de auteur van “Besmettingspreventie in de gezondheidszorg”
De auteur Hugo Huiskamp begon zijn loopbaan als scheepswerktuigkundige. Na diverse omzwervingen als projectleider in de chemie (o.a. initiatie van de HACCP ), de biotechnologie (o.a. validatietechnologie) en de voedingsmiddelenindustrie (optimalisatie van de HACCP) startte hij in 1992 met het meten en adviseren van schone ruimten in o.a. de gezondheidzorg. In deze periode was Hugo Huiskamp tevens docent bij de organisatie Center for Professional Advancement (CFPA) voor de cursussen Preventive & Effective Maintenance en tevens Advanced Cleanroom Technology.
Vanaf 1992 tot 2017 heeft Huiskamp zich verder ontwikkeld in kwaliteitsverbeteringen in de gezondheidzorg. Zo initieerde hij in 1996 onder auspiciën van de Vereniging Contamination Control Nederland de Cleanroom gedragscursus (VCCN-GCG). Vanaf 2006 is de cleanroom- en operatiekamertechniek (VCCN-CTC) toegevoegd en vanaf 2009 is hij ook hoofddocent van de operatiekamer gedragscursus (VCCN-OGC). Bovendien geeft hij trainingen kwalificatietechnologie bij diverse installatie- en ingenieursbureaus.
Verder heeft Huiskamp zitting gehad in de adviescommissie Steriliseren en Steriliteit, is hij ondersteunend geweest voor de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) alsmede stuurgroeplid Beheersplan Luchtbehandeling voor de Operatieafdeling en de bekende Richtlijn 7.

 

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...